Imatge de ‘startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt’

El passat cap de setmana,  Santa Coloma va acollir la novena edició de la Pedals de Tros, una cursa en BTT organitzada pel club colomí BTT Queralt. En l’edició d’aquest any, hi havia tres recorreguts possibles: per una banda, el traçat llarg, de 70km i 1.900m de desnivell, que a més puntuava per la Copa Catalana Marató; el recorregut curt, de 35km i 900 metres de desnivell i finalment i havia un tercer traçat, familiar, apte per a tots els públics i de 12km de llargada. 

Enguany, com a novetat, la sortida i arribada es va fixar al Poliesportiu de Santa Coloma, un espai més ampli que la Plaça Major i on era més fàcil complir els protocols de la Covid-19. Un total de 336 participants van poder gaudir de les tres rutes proposades.

A més, del municipi de Santa Coloma, també es feia camí per municipis veïns com Talavera, Bellprat o Les Piles, en un recorregut que, en el seu traçat més llarg, es va haver de modificar en un tram d’uns 15 quilòmetres aproximadament a falta de 5 dies per la disputa de la prova a causa d’exigències del Departament de Medi Ambient.

En la prova de 70km, puntuable per la Copa Catalana, el guanyador va ser Gerard Birosta, del Club Atlètic Amer; seguit de Francisco López, de l’Addict Bike, i de Josep Enric Farriol, de l’Esport Ciclista Òdena. En categoria femenina les tres primeres, i úniques participants en categoria Marató, van ser Lourdes Cayetano, del Biking Point; Ada Xinxo, de Trideporte, i Sílvia Pociello, del 3HM Club Esportiu.

En el recorregut curt, el guanyador va ser Arnau Font, seguit del colomí Joan Martell i de Beni Montero, mentre que en categoria femenina Noemí Moreno va ser la primera a arribar a la meta, seguida de Núria Garcia i Maria Pomés.

La Pedals de Tros va canviar la seva ubicació per adaptar-se a la situació actual (Imatge:startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt’ )