El Museu de la Vida Rural va acollir ahir la presentació del llibre ‘Amb Poblet al Cap i al cor: El Pare Bernat Morgades i el seu temps’. Una obra de l’escriptor Joan B. Culla per endinsar-se i recuperar la vida d’aquest sacerdot espluguí, el primer català a tornar al monestir després de quasi un segle estant deshabitat.

L’autor, conegut per altres obres com ‘El franquisme i la transició democràtica‘ o ‘El Tsunami: Com i per què el sistema de partits català ha esdevingut irreconeixible‘, ha dedicat dos anys a investigar i recuperar tots els documents que es conserven sobre la vida de Bernat Morgades, tant al propi Monestir de Poblet com a Roma, per reconstruir la seva història i dedicació al monestir cistercenc.

En aquest sentit, el llibre destaca per dos vessants, la història del Pare Bernat Morgades des de l’arribada al monestir fins a convertir-se en una peça clau d’aquest i com a segona part la seva caiguda en desgràcia i exili del propi monestir, on no va poder tornar fins a quasi la seva mort.

ÀUDIO: L’autor del llibre, Joan B. Culla, destaca l’argument del llibre

Durant la presentació hi van ser presents l’autor, Joan B. Culla, i l’abat de Poblet, Octavi Vilà, encarregat del pròleg del llibre.

Presentació del llibre ‘Amb Poblet al cap i al cor: El Pare Bernat Morgades i el seu temps’ de Joan B. Culla (Imatge: Laia Molné)