Més de 420 persones s’han inscrit ja a les diverses rutes guiades i activitats paral·leles que formen el programa del I Festival Senderista de les Muntanyes de Prades, organitzat per la revista ‘Descobrir Catalunya’, que se celebrarà els pròxims dies 22, 23 i 24 d’octubre. 

ÀUDIO: El director de ‘Descobrir Catalunya’, Joan Morales, destaca com va néixer aquesta idea 

Fins al moment, 9 de les activitats programades ja han omplert les places i ha estat necessari duplicar els actes i inclús crear llistes d’espera. L’esdeveniment compta amb la participació de 7 empreses de guiatge locals i d’altres 10 vinculades a les activitats complementàries, procedents de diversos municipis que formen Muntanyes de Prades, inclosa la Conca de Barberà.

Presentació del primer Festival Senderista de Muntanyes de Prades (Imatge: Cedida)


El Festival Senderista de les Muntanyes de Prades neix amb la voluntat de reivindicar aquest territori i atraure-hi cada any els aficionats a descobrir la natura i el patrimoni amb la calma i l’atenció que permet el viatjar a peu i també als practicants de la marxa nòrdica, una disciplina esportiva totalment respectuosa amb l’entorn.

El festival també vol posar en valor la figura del guia i de les empreses que ofereixen aquests serveis. Aquests professionals acompanyaran els grups reduïts de senderistes amb un doble objectiu: aportar seguretat, gràcies a la seva formació i experiència per afrontar possibles situacions de risc a la muntanya, i ajudar les persones a interpretar l’entorn natural i cultural.

ÀUDIO: Joan Morales parla de la importància dels guies de senderisme