La conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha lliurat aquesta setmana els premis per a la ràpida detecció del míldiu de la vinya corresponents a l’any 2021 a 29 viticultors. D’aquests, 9 han obtingut primers premis i 20 han estat segons premis. Entre ells es troben dos viticultors de la Conca de Barberà.

L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els vinyaters que localitzin les primeres taques de míldiu de la vinya en les diferents zones vitícoles catalanes. La malaltia del míldiu de la vinya és produïda pel fong Plasmopara viticola, que afecta les fulles i els raïms dels ceps. La seva presència pot provocar greus danys en les vinyes si no es controla de manera eficient.

Pel que fa als premiats de la Conca de Barberà, Ramon M. Corbella Español ha estat guardonat amb un primer premi i Lluis Espanyol Romeu ho ha fet amb un segon premi. La dotació total dels premis atorgats enguany és de 3.110 euros, que s’han concedit d’acord amb les diferents categories establertes segons les zones vitícoles de cada demarcació territorial.