L’Espluga de Francolí inicia un període de restriccions en el subministrament d’aigua a causa de la situació límit que viu el municipi. L’Ajuntament ha comunicat que aquest mateix divendres 15 d’octubre s’iniciaran les restriccions que s’allargaran fins a nou avis.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica com s’ha produït aquesta situació

D’aquesta manera, quedarà tallat el subministrament a la ciutadania de dilluns a dijous de 10 de la nit a 6 del matí i divendres, dissabte i vigílies de festa d’11 de la nit fins a 8 del matí.

Actualment, el consistori treballa per gestionar el transport d’aigua de la xarxa pública de Montblanc aportant 3 camions cisterna diaris d’aigua per abastir els pous de l’Espluga. Aquesta acció és una mesura extraordinària que juntament amb les restriccions esmentades i l’ús responsable de l’aigua s’espera que ajudi a mantenir o recuperar els nivells d’aigua dels dipòsits municipals.

A l’espera d’una millora en l’abastiment dels subministraments municipals es mantindran aquestes mesures i l’Ajuntament demana a la ciutadania que faci un ús racional de l’aigua tant en l’àmbit empresarial com domiciliari per evitar un empitjorament de la situació actual.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal parla de fins quan es podrien allargar aquestes mesures