L’Aresta Cooperativa, de Santa Coloma de Queralt, ha rebut el tercer premi d’Excel·lència a la Innovació de les Dones Rurals que atorga anualment el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. L’entitat ha estat premiada per haver creat un projecte d’activitat econòmica en el medi rural a partir d’una iniciativa social i sense ànim de lucre formada principalment per dones de Santa Coloma amb l’objectiu de treballar l’educació i investigació de sistemes alimentaris en el món rural.

L’entitat, que va néixer l’any 2013, està especialitzada en l’elaboració de pa artesanal i altres productes de fleca, però també imparteix coneixements sobre alimentació saludable i sostenible per a infants i joves, realitza treballs de recerca sobre sistemes alimentaris i impulsa accions per dinamitzar el món rural en col·laboració amb altres agents locals.

Durant la cerimònia, celebrada a Madrid, una de les membres de l’Aresta, Gemma Flores, va recollir el premi i va destacar la importància de treballar de forma sostenible i fer viables projectes alimentaris que cada vegada més són castigats per les polítiques actuals. També va destacar la importància de combatre la discriminació que reben les feines del món rural no industrialitzades, més si aquestes estan impulsades per dones.

ÀUDIO: La membre de l’Artesa, Gemma Flores, destaca el significat d’aquest premi