Montblanc serà un dels municipis protagonistes de la propera temporada del programa ‘Batalla monumental’ de TV3. El recinte emmurallat de Montblanc s’afrontarà al de Cervera en un dels capítols del programa.

Ara tot just es comença a gravar la nova temporada del programa, presentat per Roger de Gràcia. La periodista montblanquina Candela Figueras tornarà a ser una de les reporteres que defensarà a cada programa un dels monuments. I aquesta temporada serà també una altra reportera qui l’acompanyarà, l’actriu Laia Fontàn.

Hi haurà cinc batalles. Més enllà de la batalla de muralles entre Montblanc i Cervera, també hi haurà una batalla de fe entre la Cartoixa d’Escaladei i el Monestir de Santa Maria de Ripoll o la batalla de fortaleses entre el Castell de Montsoriu i el Castell de Mur.

Com sempre, les catalanes i els catalans seran el jurat que, amb els seus vots a través d’Instagram, Facebook i Twitter, decidiran el vencedor de cada setmana. Al final, en un programa especial en directe, els cinc monuments guanyadors competiran per veure quin és el Monument favorit de Catalunya. Per cloure la temporada, un setè capítol mostrarà l’altra cara de «Batalla monumental».

El programa s’emetrà durant el primer trimestre del 2022 en horari de prime time.