La tretzena edició del festival Clickania ha tancat el pont d’octubre amb 9.000 persones participants en les exposicions programades. El festival de Playmobil a Montblanc encara no ha acabat i continuarà el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, augmentant encara més la xifra de visitants.

Aquesta edició s’ha recuperat després de no poder-la celebrar durant el 2020 a causa de la pandèmia i s’ha fet d’una forma especial per mantenir les mesures de seguretat vigents. Per aquest motiu era necessari entrada prèvia per tots els actes i s’havia de visitar l’exposició principal situada al claustre de Sant Francesc en diverses franges horàries que acollin grups de fins a 400 visitants. Una novetat que ha estat ben rebuda i ajudat a evitar les massificacions.

A part de l’escenari principal del festival, també s’han pogut trobar diorames al Centre d’interpretació de l’Art Rupestre, el Museu del Pessebre de Catalunya, l’antic hospital de Sant Marçal i l’antiga església de Santa Magdalena. A més, s’ha recuperat el concurs diari del click amagat, però en aquesta ocasió s’haurà de fer en format telemàtic, amb l’ús d’un codi QR.

Encara es poden adquirir entrades pel proper cap de setmana per visitar totes les exposicions.

Clickania celebra la seva 13a edició a Montblanc (Imatge: Cedida)