Aquest 2021 fa cent anys que va néixer el pintor montblanquí, Maties Palau Ferré, amb motiu de l’efemèride s’ha publicat el conte ‘La petita història de Maties Palau Ferré’ amb il·lustracions de Pilarín Bayés i text de Neus Marco – Palau.

ÀUDIO: L’escriptora Neus Marco – Palau, parla de la història de Maties Palau Ferré

El conte a banda de la difusió de la història i la vida del pintor també tindran una funció pedagògica, i d’aquesta manera es difondrà als diferents centres educatius i les biblioteques públiques de la comarca.

Des del Consell Comarcal asseguren que l’objectiu principal és fomentar la lectura amb els més petits i també, conèixer així una persona il·lustra del territori.

ÀUDIO: La consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Itúrria, destaca els objectius de la proposta

Així doncs, l’Ajuntament de Montblanc ha adquirit els contes que es quedaran als centres i la biblioteca del poble, i per altra banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà repartirà la resta pels diferents municipis de la comarca.