Sant Magí de la Brufaganya se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb uns tastos on els comensals descobriran el menjar típic que elaboraven els monjos de Sant Magí.

A partir de la descoberta a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona d’uns documents del segle XVII–XVIII que parlaven de la vida monàstica a Sant Magí de la Brufaganya s’han trobat diferents àpats que els frares, mossos i devots menjaven al convent. Entre els aliments es trobaven pitances de moltó, menjar blanc i verdures i plantes silvestres de l’hort, entre d’altres.

Durant el tast s’oferiran alguns d’aquests plats i s’explicarà la història recollida en aquests documents, on es parla dels comensals, els mercats on compraven els aliments, com contractaven els arrendaments i com ho venien a les botigues del santuari. Els tasos es faran els dies 8, 9, 10 i 12 d’octubre de 12 a 2 del migdia.

Ensemble O Vos Omnes tancarà les Nits Musicals

El passat 18 de setembre la pluja i el mal temps que va fer a Sant Magí van obligar a suspendre el concert que tancava les Nits Musicals de la Brufaganya d’enguany en el seu desè aniversari. Ensemble O Vos Omnes recuperà el seu concert el proper 16 d’octubre. Es farà a l’interior del santuari i començarà a les 9 del vespre. Només s’hi pot assistir amb reserva prèvia.