Els últims canvis en la normativa dictada pel PROCICAT permet que, de nou, les discoteques reobrin les seves sales interiors amb aforaments del 70%, una notícia que ha estat ben rebuda per les dues sales d’oci nocturn de la comarca, la discoteca Xenon i la discoteca Quedeque, però amb moltes incerteses. Els propietaris temen que pugui succeir una situació similar a la viscuda per Sant Joan, i que poques setmanes més tard hagin de tancar els locals, amb totes les pèrdues de proveïdors i inversions que això comporta.

La discoteca Xenon, de l’Espluga de Francolí, reobrirà les seves portes el divendres des de les 12 de la nit fins a les 6 de la matinada. La discoteca Quedeque ho farà dissabte, amb el mateix horari. Els dos locals han hagut d’adaptar el seu aforament per acollir el 70% de la capacitat i modificar la taquilla per poder fer el registre d’entrada tal com valora la normativa.

En els dos casos, l’entrada serà lliure, sense reserva prèvia i fins a completar l’aforament indicat. Tant els treballadors com el públic assistent hauran de dur la mascareta posada en tot moment, només se la podran treure per beure i en aquesta ocasió no s’ha delimitat una distància mínima entre zones de ball. Per acabar d’ampliar la seguretat, els locals s’han reformat per una millor refrigeració, és el cas del Quedequé, que compta amb un nou sistema de ventilació de la sala.

Tot i aquesta imminent reobertura encara s’està a l’espera d’alguns detalls com per exemple com es registrarà el passaport Covid dels usuaris i es verificarà que estan vacunats o bé tenen un test negatiu fet en les últimes hores. El sector de l’oci nocturn comença així una nova etapa que, esperen, no sigui interrompuda de nou.