La temporada de bolets ha començat a Catalunya i també ho ha fet a la zona de Muntanyes de Prades i els Bosc de Poblet, on ja han començat a sortir a la llum els primers exemplars. Una tendència que es podria torça durant els mesos d’octubre i novembre, si, tal com s’ha pronosticat, no plou i pugen les temperatures.

ÀUDIO: El tècnic del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Juan Martínez de Aragón, parla de la necessitat de pluges els propers mesos

Des del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, ja ha observat els primers exemplars de la temporada, que han aparegut gràcies a les temperatures d’aquest mes de setembre, humides i amb pluges intenses, i això fa que augurin bones xifres per la resta de mesos.

ÀUDIO: Juan Martínez de Aragón, específica com ha estat l’inici de la temporada

Part dels exemplars trobats a la zona, com el fredolic o l’apagallums, surten en pocs dies de la seva formació, però altres com el rovelló necessiten un procés més llarg, de quasi un mes, per sortir a la llum, és per això que és tan important que els pròxims mesos la humitat continuï sent constant sinó la temporada podria decaure en picat.

Enguany els bolets han aparegut abans que la temporada anterior, quan, a causa de la falta de pluges, fins novembre no van començar a sortir els primers exemplars. S’espera que la producció d’aquest 2021-2022 superi amb garanties les d’aquestes últimes dues temporades, que no van ser gaire fructíferes.

Cal destacar que els últims anys s’ha endarrerit l’inici de la temporada, tot i que aquest 2021 ha estat una excepció. Un canvi que, segons el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, podria estar relacionat amb el canvi climàtic, tot i que aquest fenomen no ha provocat un descens d’exemplars o especies notable en els últims 25 anys.