El turisme es recupera després d’uns mesos complicats a causa de la pandèmia. L’Espluga de Francolí ha tancat l’estiu amb bones xifres als seus equipaments municipals, podent-les comparar, inclús amb les obtingudes durant l’any 2019, considerat un any prepandèmia. L’augment d’aquest turisme no només s’ha notat als equipaments turístics sinó també a hotels i restaurants, on es va incrementar el volum de visitants, sobretot el mes d’agost.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, destaca la temporada d’estiu

Pel que fa a xifres concretes, la cova de la Font Major va rebre 9.535 visitants durant l’estiu de 2021, molt a prop dels 9.700 rebuts l’any 2019 i molt per sobre dels 3.899 rebuts l’any de la pandèmia. A la Fassina la xifra va ser similar l’any 2020 i millor que l’any anterior, ja que part del turisme s’ha desplaçat a altres equipaments municipals per evitar les aglomeracions. La ruta templera també va a l’alça en comparació als anys anteriors amb 359 visitants aquest 2021.

L’Oficina de Turisme també ha estat un dels equipaments afectats per la pandèmia, ja que ha augmentat substancialment les visites, doblant les de 2019. Aquest fet es deu a l’augment de consultes d’altres gestions, com el servei Porta a Porta, la venda d’entrades d’alguns esdeveniments i les consultes relacionades amb la Covid-19.

Les excursions escolars tornen a les coves

També han augmentat substancialment el nombre de reserves escolars per visitar els equipaments municipals aquest nou curs, sobretot les coves de l’Espluga. Fins al moment, 176 escoles ja han programat una excursió, a prop de les 200 que ho van fer el 2019 i s’espera que de cara al segon trimestre aquest número pugui augmentar encara més. En total, més de 7.860 alumnes visitaran l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: Laura Poblet parla de la temporada d’excursions escolars