L’església de Sant Pere de Savallà del Comtat ha recuperat la seva estructura original després que la cúpula s’esfondrés a causa dels aiguats de l’octubre del 2019. Les obres de rehabilitació de la cúpula del presbiteri i del campanar han estat possibles gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona, que ha destinat a l’actuació un total de 43.800 euros.

Al mateix municipi, la Diputació també ha col·laborat en la construcció del nou mur de contenció ubicat al carrer Major. El temporal Glòria va ensorrar part del carrer Major, amb la construcció d’aquest mur, (de 5 metres d’alçada i 60 metres de llarg), el carrer s’ha pogut ampliar i a més s’ha guanyat un mirador i un nou espai municipal. Aquesta obra de millora ha comptat amb 150.000 euros del Pla d’Acció Municipal.

El temporal Dana de l’octubre del 2019 va provocar a Savallà del Comtat l’esfondrament de la cúpula del presbiteri de l’església i la caiguda del cos superior del campanar. D’altra banda, els aiguats del temporal Glòria (al gener del 2020) van causar l’esfondrament d’un mur i de part del Carrer Major, a més d’afectar diversos carrers d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, ha inaugurat aquest diumenge les obres de millora després de visitar-ne el resultat i ha subratllat la importància d’estar sempre al costat dels municipis petits, per fomentar l’arrelament a tots els pobles de la demarcació i per millorar la qualitat de vida de les  persones que hi viuen. Han participat de la inauguració la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch; l’alcalde de Savallà del Comtat, Joan Altimís; l’arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Joan Planellas i la delegada dels serveis de cultura de la Generalitat, Lourdes Malgrat. Després de l’acte inaugural, que ha comptat amb l’actuació musical de l’Orfeó de Santa Coloma, s’ha celebrat una eucaristia al mateix temple.