Vimbodí i Poblet ha viscut aquest cap de setmana la setena edició del Vitrum. Després de l’ajornament de l’any passat a causa de les mesures restrictives per la Covid-19, l’edició d’enguany ha tingut mercat d’artesania, activitats, demostracions de vidre bufat i concert.

No obstant això, un dels moments més importants i simbòlics de la Festa del Vidre Artesà s’ha viscut aquest diumenge al matí quan la creadora de ‘Les Tres Bessones’, Roser Capdevila, ha estat nomenada Vidriera d’Honor 2021, un càrrec que han rebut anteriorment, Quico Sallés, Empar Moliner o Sílvia Bel, entre d’altres.

Capdevila ha agraït ser la vidriera en un acte que ha tingut lloc a les Fonts del Gorg, com a sorpresa ha explicat un conte infantil a tots els nens i nenes presents a l’acte del lliurament del títol. La il·lustradora també ha tingut l’oportunitat de comprovar in situ, i gràcies a un mestre vidrier, com convertir el vidre fos en un porró.

ÀUDIO: Roser Capdevila, creadora de les ‘Les Tres Bessones’ i Vidriera d’Honor del Vitrum, en declracions a l’EFMR.

Aquest diumenge, Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, també ha visitat el mercat d’artesania i ha contemplat l’elaboració en directe de vidre artesà, a càrrec dels mestres vidriers Rafa Abdon, Igor Obeso i Ferran Collado. L’han acompanyat en la visita la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació, Carme Ferré; l’alcalde del municipi, Joan Canela, i la presidenta de l’Associació Vitrum, Rosa Albes, a més de diversos regidors i regidores del consistori i de representants d’altres municipis de la Conca de Barberà.

La presidenta de la Diputació, ens que col·labora en el Vitrum, ha fet èmfasi en la importància d’esdeveniments com aquest en la reactivació del territori i “en la recuperació de tradicions que ens connecten amb el passat, però que, alhora, ens obren un camí de futur”.

Imatge: Diputació de Tarragona