Els pobles que formen Muntanyes de Prades, entre ells el municipi conquenc de Vilanova de Prades, es van reunir aquesta setmana per parlar de les principals problemàtiques de la zona, entre elles la falta d’una patrulla de mossos diària per evitar l’increment de plantacions de marihuana a la zona i també els problemes que viuen els municipis els mesos d’estiu, quan la població pot arribar en alguns casos fins a multiplicar-se per 10.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, destaca la situació de Muntanyes de Prades

Alguns dels municipis afectats, com és el cas de Vilanova de Prades, són atesos amb certa regularitat per les patrulles comarcals, en aquest cas Montblanc, però altres municipis de més difícil accés queden més exposats a actes de delinqüència, com és el cas de les plantacions de marihuana que s’han multiplicat els últims anys als boscos de la zona.

Una patrulla diària específica a Muntanyes de Prades també seria molt útil, segons la comitiva, per evitar conflictes els mesos d’estiu, quan la població augmenta desproporcionadament i es viuen problemes de convivència i festes il·legals, entre d’altres. També per controlar els accessos a les zones naturals, on els mesos de més afluència els cotxes aparquen barrant el pas.

Aquests són alguns dels motius que els diversos pobles de Muntanyes de Prades han al·legat per demanar una major vigilància durant les 24 hores del dia. Una proposta que s’espera pugui començar aviat els tràmits necessaris per ser una realitat.