Montblanc ha viscut el 4t aniversari de l’1 d’Octubre de manera reivindicativa i festiva amb un acte organitzat per Gent de Montblanc per la Llibertat.

Des dels quatre portals de Montblanc, Sant Jordi, Sant Francesc, Sant Antoni i el de Bové, han sortit grups de gent, fent una marxa de torxes fins a arribar a la plaça 1 d’Octubre, acompanyats per gralles, abans, però, s’han trobat els quatre grups als 4 cantons, on amb crits d’independència han arribat a la plaça 1 d’Octubre.

A la plaça, la Coral Flor de Lis, ha cantat diversos himnes catalans entre la lectura dels diferents manifests que s’han dut a terme. Entre ells, Gent de Montblanc per la Llibertat, Òmnium Cultural, ANC Conca de Barberà i l’alcalde de Montblanc. Des d’Òmnium Cultural declaraven que ”no som delinqüents, som dissidents’ i acabava amb crit d”ho tornarem a fer, més i millor’.

ÀUDIO: Gent de Montblanc per la Llibertat durant el discurs

Per altra banda, l’alcalde de Montblanc, en declaracions a Ràdio Montblanc, l’alcalde considerava que la situació després de 4 anys ‘alguns poden pensar amb un cert pesimisme però amb les movilitzacions que hem fet i que encara estiguem tant actius, és bo’. També assegurava que ‘esperarem el moment oportú per fer la independència realitat’.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc

L’acte acabava amb la cantada dels segadors per tots els assistents a l’acte, i dirigida per la Coral Flor de Lis.