Agents de la Policia Nacional han alliberat un home que duia 19 dies segrestat a Vilaverd. Dues persones han estat detingudes per la seva presumpte relació amb els fets. L’informe policial destaca que l’home hauria estat lligat de peus i mans, maltractat, amenaçat amb una pistola al cap i inclús van tractar d’estrangular-lo en diverses ocasions.

Les investigacions van començar quan els agents van rebre la informació de l’Agregadoria d’Interior a Romania després de la denúncia interposada pel pare de la víctima, qui posseïa una empresa familiar dedicada al transport internacional de mercaderies per carretera. Segons la seva declaració, un dels seus empleats havia de fer un lliurament des del port de València fins a Itàlia amb un dels seus camions. El lliurament mai va arribar al seu destí i l’empleat va desaparèixer abandonant el vehicle en una petita localitat propera a Girona.

El pare va decidir viatjar fins a la península en el seu propi vehicle per aclarir la situació i recuperar el camió. Durant el viatge, el seu fill el va advertir que aquest camió havia de fer “un transport especial”, que podria tractar-se d‘una mercaderia de 700 quilograms de marihuana. Aquesta càrrega va ser recollida per un altre conductor de l’empresa que s’havia desplaçat des de València a Girona. Allà, els dos conductors van entrar en contacte, separant la mercaderia. D’una banda, el segon dels conductors portaria 400 quilograms en el seu camió fins a Alemanya, mentre que el primer portaria els 300 restants fins a Itàlia.

La mercaderia destinada a Alemanya va arribar sense problemes, però no ho va fer la que s’havia destinat a Itàlia. Per aquest motiu el fill de l’empresari va viatjar des de Romania per reunir-se amb el seu pare i intentar localitzar el conductor desaparegut. Els dos es van reunir a Vilaverd amb tres homes, presumptament amos de la mercaderia, i als que el fill del denunciant coneixia. Conjuntament amb aquestes persones van començar a buscar el conductor i el fill del denunciat va acompanyar als presumptes agressors al seu vehicle. Poc després va informar el pare que no podia tornar.

Segrestat per la desaparició d’un carregament de marihuana


Davant d’aquests fets, el pare del segrestat va sol·licitar ajuda al conductor que no havia desaparegut perquè esbrinés què era el que estava passant en relació al seu fill i els albanesos. Aquest li va respondre que “es trobava segrestat fins que aparegués el conductor desaparegut o recuperessin la mercaderia robada”. Els segrestadors van arribar a sol·licitar, a través d’ell, un rescat per valor de 750.000 euros, ja que aquesta era la quantitat en què valoraven la mercaderia desapareguda. Fins i tot, van arribar a enviar una fotografia del seu fill amb la cara desfigurada i amb clars indicis d’haver estat colpejat.

El pare, que no va poder trobar el fill amb mitjans propis, va tornar a Romania i va denunciar els fets. La cooperació internacional va resultar fonamental per a la resolució del cas. A través d’aquesta col·laboració, es va intentar negociar l’alliberament de la víctima.

En el desenvolupament de l’operatiu i a través de les mesures de cerca en un moment donat es va tenir coneixement que la víctima es trobava a Elx, sent traslladada cap a Girona en un vehicle conduït per l’empleat que no es trobava desaparegut. Per aquesta raó, es va muntar un dispositiu policial de tancament a l’alçada de Tarragona, on es va verificar que el segrestat es trobava dins del vehicle. En aquest moment van detenir el conductor. Posteriorment, a Elx es va detenir un altre individu que presumptament havia participat en el segrest. Després de passar a disposició judicial, tots dos han estat enviats a presó.

Durant el seu captiveri, el segrestat va patir cops de puny, cops amb un cable i cremades de cigar, i va ser lligat fortament de peus i mans durant els 19 dies. També van arribar a posar-li una pistola al cap i van intentar estrangular-lo en diverses ocasions.