El Logis Montblanc, que està impulsant CIMALSA, podria generar més de 1.700 llocs de treball quan estigui a ple rendiment. Així ho han explicat responsables de l’empresa pública des de Montblanc un cop s’ha iniciat la comercialització dels dos primers terrenys, de 12 i 6 hectàrees. La inversió total serà de 33 milions d’euros, amb una inversió privada induïda de 175 milions..

Cimalsa ha admès que ha començat a comercialitzar els primers terrenys perquè hi ha tres empreses logístiques interessades. Asseguren que les empreses demanden terrenys de grans dimensions i que els de Montblanc són únics a Catalunya. Ho ha explicat Carolina Guerrero, directora de negoci de Cimalsa.

ÀUDIO: La directora de negoci de Cimalsa, carolina Guerrero, destaca les característiques úniques de Montblanc

El termini acaba el 15 de novembre, i es prorrogaria un any si finalment cap empresa fa la compra d’alguna de les parcel·les. Amb l’arribada de les primeres empreses i els ingressos que això suposarà, Cimalsa començaria la primera fase d’urbanització, previsiblement a finals del 2023.

Montblanc ho veu com una oportunitat per diversificar el sector industrial de la vila, molt centrat ara en el sector de l’automòbil. Ho ha dit Francesc Benet, regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Montblanc.

ÀUDIO: El regidor d’urbanisme de Montblanc, Francesc Benrt, destaca l’oportunitat per diversificar el sector industrial

El Logis Montblanc inclourà també una plataforma ferroviària si les empreses que s’hi instal·lin ho demanden. CIMALSA espera poder fer una col·laboració público-privada per impulsar-la.