Dos mesos després, les naus que es van cremar al polígon Les Tres Eres de Montblanc continuen igual. L’Ajuntament manté el perímetre dels edificis acordonat, ja que hi ha perill d’ensorrament.

Fa unes setmanes, el consistori va atorgar un permís per enderrocar part del sostre de les naus cremades, amb l’objectiu que els pèrits i investigadors de les asseguradores hi puguin entrar sense risc per esgrimir les causes de l’incendi. Ho destaca el regidor de la brigada, Santi Porta.

ÀUDIO: El regidor de la brigada de Montblanc, Santi Porta, explica l’enderroc parcial

Es van cremar dues naus i una tercera, la dels serveis de manteniment de l’Ajuntament, va quedar parcialment afectada. Des de llavors, la brigada municipal treballa en una altra nau de manera provisional que tenia llogada el consistori, a l’espera de saber si podran tornar a la que va patir l’incendi.

Per la seva banda, els propietaris de les naus esperen que tot s’aclareixi ben aviat. El Joan Rovira tenia la nau on es va cremar un basar xinès i una botiga de mobles. El foc es va originar just a la nau del seu costat. Ara espera que les causes es puguin conèixer ben aviat.

ÀUDIO: El propietari d’una de les naus, Joan Rovira, parla de la situació actual

El foc es va originar a finals del mes de juliol en una nau que tenia llogada l’empresa de galetes Rifacli i el foc va cremar ràpidament la nau del costat. Ara falta aclarir la causa de l’incendi, per determinar qui en pagarà els danys.