El mes d’octubre arrenca a l’Espluga amb tot d’activitats en els equipaments turístics i culturals municipals. Durant aquests dies la Fassina Balanyà, les Coves i la Ruta Templera seran punt de trobada per activitats familiars i també per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni.

A les Coves de l’Espluga es faran tallers de prehistòria el dia 9 d’octubre a les 12 del migdia i l’11 d’octubre a les 5 de la tarda, on a través de diferents activitats, els participants s’endinsaran en el món de la prehistòria. Cada participant es podrà endur una llosa petita de pedra amb la seva creació d’art rupestre. Encara a les Coves de l’Espluga es podrà descobrir el món de l’arqueologia amb el Taller d’excavació programat pel dia 9 d’octubre a les 5 de la tarda, on els participants aprendran les tasques que fan els arqueòlegs i les eines que utilitzen.

A la Fassina Balanyà, s’organitzarà l’activitat ‘Fassineja‘, on cada participant elaborarà la seva pròpia colònia o hidrogel amb fruites, herbes i olis essencials. Cada participant es podrà endur la seva ampolla de colònia o hidrogel i un davantal de ‘Fassineja’ de record. Aquest taller es farà els dies 2 i 10 d’octubre a les 12 del migdia. 

A la Ruta Templera i Hospitalera s’ha programat un taller Templer pel dia 11 d’octubre a les 12 del migdia, on s’introduirà als participants en la història dels Templers i Hospitalers a través de l’audiovisual del castell i la realitat virtual augmentada i on es fabricarà un escut i faran jocs medievals.

Totes les activitats estan pensades per famílies i als tallers hi participaran tant els adults com els infants. Les activitats tenen un cost de 4,70 € per persona i l’aforament serà limitat. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de l’Espluga al 977 871 220 o bé turisme@esplugadefrancoli.cat

La Fassina Balanyà participa a les Jornades Europees del Patrimoni

El Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí, l’única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participarà un any més en les Jornades Europees del Patrimoni 2021 oferint la visita gratuïta el dia 9 d’octubre. Els participants podran veure el funcionament d’una destil·leria durant els anys de la postguerra civil espanyola i coneixerà els processos productius per obtenir alcohol i els seus derivats, a partir de la brisa del raïm.