Imatge del web www.rosercapdevila.com

La VII Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, el Vitrum, recupera enguany el nomenament del Vidrier o Vidriera d’Honor, que enguany serà per la creadora de ‘Les Tres Bessones’, Roser Capdevila.

És una de les il·lustradores catalanes més conegudes, atesa la seva destacada trajectòria a Catalunya i també internacionalment. L’any 1983, inspirant-se en les seves tres filles -Teresa, Anna i Helena- va crear els personatges de ‘Les Tres Bessones’, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i han propiciat la creació d’una sèrie de televisió emesa en 158 països.

La il·lustradora i escriptora rebrà aquesta distinció el proper diumenge 3 d’octubre al migdia. L’acte públic de lliurament del títol a la il·lustradora tindrà lloc a les Fonts del Gorg, un dels espais on habitualment se celebra la festa, que enguany tindrà l’accés controlat i l’aforament limitat a les activitats en compliment de les normes de prevenció contra la Covid-19.

No obstant aquestes mesures, encara necessàries en l’actual context sanitari, el setè Vitrum pretén mantenir la flama d’aquest festival nascut el 2014. Un any més, hi haurà demostracions de reconeguts artistes vidriers: Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon, aquest últim com a nou vidrier del Museu i Forn del Vidre en substitució de Paco Ramos, a qui se li dedicarà un reconeixement a dècades de treball durant el festival d’enguany.