El Casal de l’Espluga de Francolí ha rebut aquest diumenge en un acte solemne la Medalla de la Vila de l’Espluga, una de les distincions més importants que atorga el municipi als seus ciutadans o institucions il·lustres. L’alcalde Josep M. Vidal ha estat l’encarregat de lliurar a la presidenta del Casal de l’Espluga, M. Dolors Civit, aquesta distinció en una jornada al Jardí dels Francolins amb exalcaldes, la presidenta del Consell Comarcal, regidors i exregidors i totes les seccions del Casal. A causa de la pandèmia, l’acte ha tingut lloc aquest 2021, després d’haver-se ajornat l’any passat.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura protocol·lària de l’acta. Tot seguit, s’ha llegit la glossa per part de l’historiador i expresident del Casal Josep M Vallès qui ha repassat breument els fets més importants de la història del Casal. En nom de l’Ajuntament hi ha intervingut l’alcalde Josep M. Vidal, qui després d’una intervenció ha fet entrega de la Medalla a la presidenta del Casal M. Dolors Civit, en nom de l’entitat. La presidenta ha acabat amb unes paraules, acompanyada de totes les seccions que aglutina el Casal.

Discurs íntegre de M. Dolors Civit, actual presidenta del Casal de l’Espluga

Després de més de cinquanta anys de servei a la cultura i a la ciutadania, el Casal de l’Espluga ha estat reconegut i honorat amb la Medalla de la Vila. Aquesta és la quarta distinció que es lliura a l’Espluga després de la del forjador Ramon Martí de Cal Biel, la comunitat Vedruna i l’historiador Antoni Carreras, aquesta última durant l’any 2017.

L’esdeveniment també ha comptat amb l’actuació de la ballarina espluguina Jèssica Estadella, directora de l’Escola de Dansa del Casal qui ha estat acompanyada pel músic de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, Sergi Esparza. En acabar l’acte el grup de música tradicional Julivert ha ofert un concert per totes les persones assistents.

El gest d’aquest diumenge culmina amb la decisió de la comissió d’Honors i Distincions de l’Ajuntament convocada i integrada per tots els grups municipals del consistori, l’any 2019.

ÀUDIO: Fragment de la glossa que ha recitat l’historiador i expresident del Casal, Josep M Vallès

ÀUDIO: Fragment del discurs de l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal

GALERIA D’IMATGES: PEP MORATÓ