Un centenar de persones es van concentrar a Montblanc aquest dimecres a la tarda per rebutjar la violència masclista.

La concentració es va convocar després de conèixer la detenció d’un home de 21 anys, veí de Vila-rodona, acusat d’abusar i agredir sexualment de dues menors la nit del 10 de setembre a Montblanc, en un macrobotellot que va reunir un miler de persones a tocar del cementiri.

L’Ajuntament de Montblanc ha condemnat els fets i s’ha disculpat per no haver aturat la festa il·legal. Ho ha dit l’alcalde, Josep Andreu, que ha assegurat que “va ser una festa organitzada per les xarxes i potser vam ser poc diligents quan ho vam saber”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, esmenta la importància d’haver augmentat la vigilància

El col·lectiu feminista Na Solera ha participat en la concentració, on ha remarcat que cal lluitar contra aquesta xacra de la societat amb més pedagogia i accions concretes. També asseguren que esperaven més gent a la concentració. Montse Veses, membre del col·lectiu, destaca que “valorem positivament que l’Ajuntament hagi convocat la concentració, però hem trobat a falta més gent, sobretot gent jove”.

ÀUDIO: La membre del col·lectiu feminista Na Solera, Montse Vesses, denuncia la falta de manifestants

La concentració ha tingut lloc a la plaça Major de Montblanc. El jutjat va decretar ahir presó provisional comunicada sense fiança pel presumpte autor dels fets.