Fa unes setmanes sortia a la llum que Benvinguts a Pagès tornava a la presencialitat els propers 2 i 3 d’octubre i que la Conca de Barberà hi participava, ara es pot confirmar que ho faran una quinzena d’establiments: 2 explotacions, 7 restaurants, 5 allotjaments i 1 un museu de la Conca de Barberà.

La ruta per la Conca de Barberà inicia amb la visita al Celler Josep Foraster per conèixer el trepat com a varietat autòctona de la Conca de Barberà. S’hi podran tastar els seus vins i cava, alguns dels quals elaborats amb aquesta varietat. També es preveu una visita a les vinyes, al celler i al museu d’eines antigues.

La ruta continuarà a l’explotació Aromis de la Conca, als afores de Montblanc, per conèixer el projecte de recuperació del cultiu del safrà a la comarca. En direcció al monestir de Poblet es farà parada a l’Espluga de Francolí per visitar el Museu Fassina Balanyà per gaudir d’una degustació de licors artesanals. Per acabar, es proposa una visita al Monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquestes són algunes de les propostes per aquesta nova edició de Benvinguts a Pagès que es poden fer de forma lliure. Les visites a les explotacions són gratuïtes i s’han de reservar prèviament a través de la pàgina web: benvingutsapages.cat.  A més, diversos allotjaments de la comarca també participen en la festa, és el cas de Villa Engràcia, l’Alberg de l’Espluga, Cal Maginet, Ca l’Esperanso o el càmping Serra de Prades Resort.