El consultori mèdic de l’Espluga de Francolí començarà a atendre als infants del municipi en una nova planta dedicada exclusivament a pediatria. El centre comptà ara amb un segon pis renovat, amb tres consultes dedicades a pediatria i atenció a les embarassades, facilitant un espai per consultes que, per falta d’espai, sovint eren difícils de compaginar amb la resta de professionals que atenen al centre.

ÀUDIO: La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, destaca la necessitat d’aquesta nova planta

Les obres han tingut un cost de 100.000 euros que han anat a càrrec de l’Institut Català de Salut (ICS). Un tipus de projecte que habitualment costegen els ajuntaments, però que en aquest cas s’ha realitzat amb el pressupost d’obres que disposa aquesta entitat. També s’ha invertit 6.000 euros en material d’oficina, lliteres, bascules i tots els elements necessaris per a les consultes mèdiques.

ÀUDIO: El director d’Atenció Primària de l’ICS, Daniel Ferrer, explica el motiu d’aquest projecte

Fa 11 anys que aquest espai va quedar lliure després de desplaçar a un altre local la llar de jubilats, des de llavors l’ampliació del centre de salut ha estat una lluita constant que s’ha vist endarrerida en els últims mesos a causa de l’arribada de la pandèmia. Finalment s’ha pogut inaugurar aquesta nova planta per donar espai a la quinzena de professionals que treballen al consultori de l’Espluga.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras parla dels diversos endarreriments que ha patit el projecte

Inauguració de la nova planta del consultori de l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)