L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ja ha trobat un nou emplaçament pel monòlit misteriós trobat fa tres setmanes a pocs metres de l’entrada del Monestir de Poblet. L’objecte serà recol·locat a prop de l’església del municipi, una decisió que segons l’Ajuntament s’ha pres després de valorar aquest com un emplaçament adequat i òptim per protegir la figura.

El passat 29 d’agost es va trobar al petit parc situat a sobre de la Font dels Sants Màrtirs, a les immediateses del Monestir de Poblet, un monòlit de més de dos metres d’alçada amb inscripcions que imiten els jeroglífics egipcis. Un objecte de característiques molt similars al que es va trobar el mes d’abril als voltants del Monestir de Santes Creus.

En el moment de la troballa el consistori ja va explicar que es treballava per reubicar-lo a l’interior del municipi, però lluny del monestir, ja que el consistori creu que no s’hauria de relacionar l’objecte amb el conjunt arquitectònic. Finalment, serà col·locat a prop de l’església de Vimbodí.

Nou espai on es reubicarà el monòlit misteriós (Imatge: Cedida)