La tretzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, tornarà els dies 9,10,11,12,16 i 17 d’octubre, però ho farà amb un format reduït amb aforaments de màxim 2.000 persones per cadascuna de les jornades programades. Tot i això, el festival mantindrà una estructura similar a la de les darreres edicions, amb una durada de sis dies repartits en dos caps de setmana.  

Una de les principals novetats serà el procés per adquirir les entrades i l’aforament limitat per hores a l’exposició central que tindrà lloc a l’antiga església i claustre de Sant Francesc. Les entrades estan a la venda a Codetickets.

Cada dia de festival, l’espai central es podrà visitar en franges de dues hores: de 10 del matí a 12 del migdia, de 12 a 2 del migdia, de 3 a 5 de la tarda i de 5 a 7 del vespre. Hi ha una limitació a 400 entrades per franja. Al migdia hi haurà una hora d’aturada per a tasques de neteja. El preu de les entrades és de 4 euros per als majors de 14 anys, 2 euros entre 7 i 13 anys i gratuït fins a 6 anys.

Les entrades donen dret a accedir a l’espai central de l’exposició només dins la franja escollida, però de 10 del matí a 7 de la tarda permeten l’accés a la zona de botigues instal·lada en una carpa a la plaça de Sant Francesc i als espais d’exposició de diorames ubicats al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, i l’església de Sant Marçal (un espai que s’estrena enguany). També es podrà visitar l’antic hospital de Santa Magdalena on hi haurà l’exposició dels diorames participants.

Els canvis obligats per la pandèmia també han afectat el desenvolupament del concurs del click amagat. Seguirà consistint en trobar clicks ambientats en la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc que estaran amagats en aparadors de comerços de la vila. Hi haurà una butlleta de participació com els altres anys. La novetat és que no s’ha de tornar la butlleta amb les respostes. Aquest pas es farà a través d’un codi QR i 15 minuts abans del tancament diari de la fira es realitzarà un sorteig entre els encertants.