Ja hi ha data fixada per l’entregada de la medalla de la Vila al Casal de l’Espluga de Francolí. La fita s’havia hagut de celebrar el passat 4 de setembre, però la pandèmia no ho va permetre. Ara, s’ha fixat el proper diumenge 26 de setembre com el dia de l’entrega oficial.

La proposta es va aprovar el maig de 2019, durant l’antic mandat, amb l’acord de l’equip de Govern i l’oposició. A partir d’aquell moment els tràmits han patit diversos retards com la riuada de l’octubre de 2019 i la crisi de la Covid-19 que han fet que no fos possible entregar la medalla fins ara. Les últimes dates ajornades van ser al mes de juliol i el passat 4 de setembre quan es volia fer l’entrega conjuntament amb la Festa del Soci.

La medalla de la Vila serà entregada el 26 de setembre (Imatge: Cedida)

Un reconeixement a 50 anys de servei a la cultura

Després de més de cinquanta anys de servei a la cultura i a la ciutadania, el  Casal de l’Espluga serà reconegut i honorat amb la Medalla de la Vila, en un acte  institucional, que se celebrarà a 2/4 de 12 del migdia al Jardí dels Francolins. 

L’acte s’iniciarà amb la lectura protocol·lària, tot seguit, es llegirà la  glossa per part de l’historiador i ex-president del Casal Josep M Vallès. En nom de l’Ajuntament hi intervindrà l’alcalde de l’Espluga de Francolí Josep M. Vidal,  qui farà entrega de la Medalla a la presidenta del Casal M. Dolors Civit, en nom de l’entitat, que acabarà amb una intervenció. 

L’esdeveniment també comptarà amb l’actuació de la ballarina espluguina Jèssica Estadella, directora de l’Escola de Dansa del Casal, acompanyada pel músic de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, Sergi Esparza. En acabar l’acte el grup de música tradicional Julivert oferirà un concert per totes  les persones assistents. 

Les inscripcions per assistir a l’acte es podran fer a l’Oficina de Turisme a patir  del dia 16 de setembre en horari d’oficina o per telèfon al 977 87 12 20.