El cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc tornarà a viure Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, que arriba a la seva divuitena edició després de la cancel·lació de l’any passat. El programa d’enguany ha estat adaptada a la nova situació pandèmica, però tot i algunes limitacions, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions.

L’antiga església i el claustre de Sant Francesc tornaran a ser punt de trobada de ceramistes i públic. Les circumstàncies excepcionals han fet que hi participin 25 ceramistes: 10 de Catalunya, 9 de França, 5 d’Espanya i 1 de Luxemburg. També comptarà amb un total de 4 tallers adreçat al públic adult i familiar: Els tallers ‘Va de tasses al torn’ i ‘Tasses de tota mena’ organitzats per les ceramistes de Mar de Fang, el taller de microrakú de Núria Soley i un taller de creació de figures de pessebre a motlle, organitzar pel Museu del Pessebre de Catalunya.

A causa de la pandèmia, enguany serà necessari reservar els tallers prèviament a través de la plataforma Codetickets. Dels quatre tallers programats tots ells compten amb diverses sessions amb grups reduïts.