Les escoles han tornat a obrir les seves portes aquest dilluns a l’Espluga de Francolí, igual que ho han fet a milers de centres de tota Catalunya. Enguany s’han mantingut les entrades separades i les files per grup bombolla, com ja va passar el curs anterior, però en aquesta ocasió pares i alumnes estaven més relaxats, després d’un curs complet amb restriccions similars.

ÀUDIO: La mare d’un dels alumnes de l’escola Vedruna, Monste Batet, parla de l’inici de curs

A l’escola Martí Poch s’han mantingut les entrades separades pel carrer Lluís Carulla i el carrer Mossèn Cinto Verdaguer. També s’han diversificat els cursos a l’escola Vedruna on els més petits accedien per l’entrada principal i els més grans feien fila al patí del centre.

Enguany no hi era present el gel hidroalcohòlic a les portes d’accés, tampoc les pantalles protectores, en senyal d’un relaxament de les mesures de seguretat. En molts casos els alumnes es col·locaven les mascaretes a pocs metres del centre, ja que a l’interior del recinte és obligatori portar-les. No ho serà a l’hora del patí, on, mantenint grups bombolla, els nens podran jugar sense necessitat de dur-la posada.

ÀUDIO: La mare d’un dels alumnes de l’escola Martí Poch, Ester Herrerias, destaca el canvi en l’ús de la mascareta

Canvis a l’Institut Joan Amigó i Callau

Un altre dels centres que ha començat la jornada amb molts canvis és l’institut Joan Amigó i Callau, ja que a partir d’avui els alumnes tindran un horari intensiu, que començarà a 2/4 de 9 fins a les 3 de la tarda. Aquest canvi es tradueix en el tancament de la cafeteria i menjador del centre, que ja no servirà dinar ni esmorzar. A més, enguany, a causa de la millora de la situació, els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena en cas de detectar-se un positiu al seu grup bombolla.