El Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal de la Conca de Barberà posa en marxa la campanya ‘Aquí, no posem etiquetes’. L’objectiu és fomentar el respecte cap al col·lectiu LGBTI, una acció que forma part del pla comarcal LGBTI que es va aprovar l’any 2018.

Aquesta primera acció va dirigida a comerços i empreses de la Conca de Barberà, com a part activa de la societat. Es vol implicar el teixit productiu i comercial en la lluita contra la LGTBIfòbia. La campanya vol que els establiments que s’hi adhereixin adoptin els valors de respecte al col·lectiu.

ÀUDIO: La consellera d’Igualtat del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Aida Morgades, parla sobre aquesta proposta

Nova campanya en contra de la LGTBIfòbia a la Conca de Barberà (Imatge: Josep Ardila)

Durant el mes de setembre es farà arribar a totes les botigues i empreses de la comarca un manifest i també un distintiu per adherir-se a la campanya. Aquest adhesiu haurà d’estar en un lloc ben visible de l’establiment o empresa. També s’ha editat un vídeo promocional de la campanya, on hi participen empreses i botigues i també persones del col·lectiu LGBTI de la Conca.

ÀUDIO: L’encarregada de l’àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarca, Laura Anglès, explica com adherir-se a la campanya

Així, la campanya s’ha coordinat des de l’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal en col·laboració amb Promoció Econòmica. Si bé no s’ha detectat cap cas concret de discriminació per raó de sexe o orientació sexual a empreses o botigues de la Conca de Barberà, s’ha cregut oportú començar per aquest sector “tenint en compte que són espais molt visibles”, segons el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep Maria Vidal.

ÀUDIO: el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep Maria Vidal, destaca la importància d’aquesta campanya