L’Espluga FM Ràdio donarà el tret de sortida de la 38a temporada aquest dilluns 13 de setembre. La graella de programació manté els espais consolidats, però es renova amb nous projectes i alguns retorns. En total, l’emissora, gràcies a la implicació de l’Espluga Audiovisual, presentarà 25 propostes radiofòniques diferents de la mà d’una seixantena de col·laboradors i professionals.

TOT EL QUE T’ENVOLTA

Hi trobaràs actualitat, cultura, esports, entreteniment, gastronomia, humor, debat, divulgació o música. Dos conceptes per definir la graella: servei públic i proximitat. T’expliquem tot el que t’envolta des de múltiples perspectives i formats. Podràs seguir la programació al 107.4 FM, EFMR.cat i al canal de TDT. Aviat també als assistents de veu.

PROGRAMA ESPECIAL [ÀUDIO] 🔊 Les veus de l’emissora expliquen les novetats de la graella

Nous projectes i alguns retorns

El pilar fonamental de la programació continuarà sent l’actualitat de la Conca de Barberà, tant al web com a l’emissió. Cada dia, a la 1 del migdia i a les 7 del vespre, l’EFMR obrirà una finestra informativa. L’Altaveu, a càrrec de la periodista Laia Molné, encetarà aquest dilluns la seva segona temporada. A més de les notícies i les entrevistes, l’informatiu diari comptarà amb la participació d’una vintena de col·laboradors que hi aportaran seccions molt diverses. Al cap de setmana es manté un dels segells de la casa com és l’Informatiu Conca de Barberà. En antena durant tot l’any, ara renovarà l’estructura i recuperarà l’espai de l’Agenda Cultural.

De dilluns a divendres, també es mantindrà el butlletí de les 11 del matí amb els principals titulars de la jornada, als quals aviat s’hi afegiran les novetats de les empreses i establiments de l’Espluga de Francolí gràcies a un nou espai informatiu de la Unió de Botigues i Empreses en col·laboració amb l’Ajuntament. També s’emetrà poc abans de les 8 del vespre.

Les tardes guanyaran ritme

La nova graella suma una nova franja horària d’intensitat. Serà de 5 a 7 de la tarda, de dilluns a divendres, amb una fórmula musical d’èxits renovada i presentada per Izan Puente. Es tracta d’una aposta tecnològica que farà un pas més en l’automatització de la selecció musical del Top Hits. Precedirà la reemissió de l’Altaveu i, a posteriori, prendrà el relleu una de les altres hores fortes de la programació, la de les 8 del vespre. No hi faltaran els ja consolidats Xerrar va bé, l’Ara i Sempre, l’Excuse me? o el Club 8 que afrontarà el seu segon curs.

Els dilluns, en aquesta franja i cada quinze dies, també hi podrem escoltar El Sorollari de Sergi Esparza que retorna en aquesta 38a temporada. L’emissora també recupera altres marques destacades com l’Infoesport que ara capitanejarà Jordi Queralt. Alhora, es tornarà a comptar amb noves històries en anglès que portara Jill Haywood al Story Time i es reincorporarà l’espai Ràdio Kids obert a la participació dels nens i nenes.

Dos programes que ens defineixen

Les dues principals estrenes d’aquest curs són Victòries i El Penyic al Perxe. Des de perspectives molt diferents, les dues incorporacions ens definiran, una per com pensem i l’altra per com parlem. Victòries és el títol del nou espai presentat per Judit Delgado i Maria Roig on es debatrà i donarà a conèixer qüestions sobre el feminisme, la feminitat i aquelles qüestions o temàtiques associades a les dones. Diverses dones passaran per l’estudi, tant en debats com en entrevistes, i on se celebrarà, sobretot, la victòria que és poder tenir un micròfon on alçar la veu.

El títol de la segona novetat potser ja és coneguda entre els oients gràcies al llibre sobre el parlar de l’Espluga publicat recentment amb el mateix nom. Justament aquest nou programa radiofònic continua el treball realitzat per Jordi Crespo i l’editorial La Musca, amb el suport de Marta Amigó, Magda Buldó i Òscar Palau. A través de tertúlies, gravacions d’espluguins i espluguines parlant coneixerem les peculiaritats del dialecte de transició i les expressions genuïnes que encara es poden escoltar a la vila.

D’altra banda, renoven amb l’emissora els tripulants del programa De Viatge, l’equip del Capacitats que seguirà superant-se en cada nou capítol i també seguirem gaudint de les sempre interessants converses del Museofònics. En aquesta 38a temporada de l’EFMR no hi faltarà el bon humor, el servirà l’Entre vins i fogons amb la seva preuada recepta i també El Catamarà mentre ens acompanyarà amb bona música. Un any més, hi haurà seleccions musicals per tots els gustos, des de la música clàssica Del Do al Si fins a la màkina del Factoria 90. I si cap espai us convenç, li podeu demanar les cançons preferides, una temporada més al Miquel Moya al seu Música a la Carta.

Apostes i nous reptes de l’emissora

A més de créixer quantitativament, l’equip també vol fer un nou pas endavant en la qualitat dels continguts. Un dels puntals d’aquest serà la incorporació de nous projectes que aniran més enllà del que és un programa de ràdio, amb l’objectiu de ser transcendents, generar debat i consciència. L’Espluga Audiovisual també continuarà difuminant els límits dels formats radiofònics trepitjant, cada vegada més, l’entorn audiovisual. De fet, l’equip prepara una renovació del portal EFMR.cat per fer-lo més atractiu i potenciar la diversitat de continguts que ofereix. Un dels altres avenços serà la possibilitat d’escoltar l’emissora a través dels assistents de veu.

GRAELLA DE PROGRAMACIÓ