La plaça de la Vila ha acollit aquest migdia un acte institucional de petit format, amb un centenar de participants, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Un acte que es recupera després de dos anys, ja que la 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

El matí s’ha iniciat amb la disparada de coets solemnes des de la torre del Castell de l’Espluga en commemoració a la resistència del Castell de l’Espluga durant la Guerra dels Segadors. L’acte institucional, que s’ha iniciat a 2/4 de 12 ha comptat, com a novetat, amb les entitats de cultura popular com són els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí.

L’alcalde de l’Espluga de Francolí ha recordat durant l’acte la importància del poble per lluitar de forma conjunta i les situacions de dificultat que havia patit el municipi els últims anys com la fil·loxera o la riuada de 2019.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vida, destaca la importància de l’acció conjunta

També han participat en els parlaments el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la Conca de Barberà, Jordi Saumell i la vicepresidenta d’Òmnium Cultural a la Conca de Barberà i la Baixa Segarra, Laia Torres, per reclamar una lluita conjunta cap a la independència.

ÀUDIO: el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la Conca de Barberà, Jordi Saumell, parla de la lluita cap a la independència

ÀUDIO: La vicepresidenta d’Òmnium Cultural a la Conca de Barberà i la Baixa Segarra, Laia Torres, crítica els últims moviments de l’Estat espanyol

Galeria d’imatges de l’acte institucional de l’11 de Setembre