El número d’ingressats per Covid-19 a la Conca de Barberà és 0 per primer cop després de molts mesos amb algun pacient de la comarca ingressat als hospitals. Tots els indicadors continuen descendint a la Conca i ja se situen en registres previs a l’inici de la cinquena onada.

De fet, un dels indicadors claus que apunta al final d’aquesta cinquena onada és la positivitat -el percentatge de PCR i tests d’antígens amb resultat positiu-, que continua decreixent fins al 2,11%, la setmana passada estava al voltant del 4,41%. De la mateixa manera, la pressió també descendeix notablement en l’atenció primària a la comarca, que aquesta darrera setmana va fer 400 visites relacionades amb la Covid-19, 100 menys que la setmana anterior. Aquesta setmana s’ha de lamentar una defunció amb Covid-19, amb aquesta ja són 35 el nombre de morts des de l’inici de l’epidèmia.

Segons les dades del Departament de Salut, en l’última setmana s’han comptabilitzat 4 positius. La incidència acumulada en 14 dies per 100.000 habitants se situa ara en 98,28. L’evolució positiva de la pandèmia a la Conca de Barberà es consolida i permet encarrilar el final de la cinquena onada pel que fa als contagis i també amb el risc de rebrot de 41 punts i una velocitat de reproducció de la malaltia de 0,41.