Després dels mesos d’estiu, ha tornat a entrar en funcionament la Ruta del Cister Trail. Un format diferent per seguir el traçat del GR 175, de forma autònoma i amb un aplicatiu que dirigeix l’activitat. Durant els mesos de més calor s’havia aturat l’aplicació i ara, a partir de demà 11 de setembre, fins al 28 de novembre es podrà torna a realitzar el recorregut a través de Live Run.

Es tracta de diversos recorreguts amb punts d’inici i acabada als tres monestirs que formen la Ruta del Cister; el monestir de Poblet, el monestir de Santes Creus i el de Vallbona de les monges. Els participants s’hauran de descarregar l’aplicatiu Live Run que permet seguir el recorregut en viu. Hi haurà tres punts de sortida i arribada, un a cada un dels monestirs, on hi haurà un petit plafó informatiu amb un codi QR que enllaçarà a l’aplicació mòbil de forma gratuïta i a un website personalitzat. 

Els reptes que s’han delimitat són:

  • Repte 1 (R1) Poblet – Vallbona (25,6 Km.)
  • Repte 2 (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 Km)
  • Repte 3 (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 Km.)
  • Repte 4 (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)

La proposta es va iniciar l’1 de juny fins al passat 18 de juliol, ara, passats els mesos de calor, es podrà tornar a fer el recorregut des d’aquest dissabte fins al 28 de novembre. L’aplicació registrarà les marques de cada participant, tant en categoria de BTT com de Trail Runing i un cop es tinguin els resultats finals dels participants es podrà fer una classificació i premiar els guanyadors.