Copa Catalana d’Endurades l’any 2019 a Blancafort (Imatge: Pep Morató)

Blancafort viurà un cap de setmana d’enduro on el Moto Club MAC Reus organitzarà, en només dos dies, tres competicions d’enduro diferents. El dissabte serà el torn de la Copa Catalana d’Enduret i de la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques, mentre que el diumenge tindrà lloc la Copa Catalana d’Endurades.

L’Enduret, que reunirà les categories 50 cc, 65 cc, 85 cc Cadet, 85 cc Juvenil, Elèctrica, Fèmines, Oberta i Sots16, obrirà el teló del cap de setmana el dissabte a les 9:00h del matí. Totes les categories realitzaran tres voltes, excepte 50cc, que en faran dues. Les categories de major cilindrada comptaran amb un recorregut un pèl més extens i complicat. Segons els organitzadors, cada volta tindrà una durada de poc més d’una hora, incloent les dues especials: una crono i un tram.

Una vegada finalitzi la Copa Catalana d’Enduret, arribarà el torn de la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques. En aquest campionat hi ha convocades les següents categories: EVO, TT77, TT80, TT84 i TT90. Totes les categories completaran dues voltes al recorregut. Com a novetat, l’Enduro Clàssiques comptarà amb una prova d’acceleració de 200 metres que tots els pilots hauran de realitzar just abans d’accedir al tram. Els segons que cada pilot empri per completar aquests 200 metres de prova, es multiplicaran per cinc i, d’aquesta manera s’obtindrà el resultat final que caldrà sumar al final de la cursa.

Finalment, la Copa Catalana d’Endurada donarà el tret de sortida el diumenge a les 9:00 del matí. Les categories convocades per aquesta prova seran les següents: E-125 2T, Fèmines, Júnior Oberta, Sènior A, Sènior B, Sènior C, Veterà 40 i Veterà 50. Les categories Sènior C, Veterans i Fèmines realitzaran dues voltes, mentre que la resta en faran tres.