Plantada de safrà a Montblanc l’any 2019 (Imatge: Pep Morató)

La fira rural Benvinguts a Pagès recuperarà la presencialitat en la pròxima edició, els dies 2 i 3 d’octubre, i ampliarà l’oferta de visites gratuïtes per divulgar i explicar l’origen dels aliments amb activitats pensades per a un públic familiar, també a la Conca de Barberà i arreu de Catalunya. En lloc de fer-se al juny, però, com era habitual, les visites s’han traslladat al primer cap de setmana d’octubre i es complementen amb la participació de restaurants, allotjaments rurals i altres activitats.

Enguany de la comarca hi ha inscrits set restaurants (El Cortijo, El Molí del Mallol, Hotel Restaurant L’Ocell Francolí, Restaurant La Barbacana, Masia Sagués, Pizzeria Viaurèlia i Restaurant Sant Francesc), també sis allotjaments rurals (Alberg l’Espluga Xanascat, Ca L’Esperanso, Cal Maginet, Hotel Cal Maginet, Hotel Rural Sercotel Villa Engracia i Serra de Prades Resort), els participants podran dur a terme una activitat complementària al Museu de la Fassina Balanyà amb la destil·lació en directe i degustació de licors. Finalment també es poden visitar les explotacions d’Aromis de la Conca per conèixer les herbes aromàtiques, mel i condiments i també el Celler Mas Foraster amb begudes de vins, caves i licors.