El nombre d’inscrits de la Conca de Barberà en la manifestació de la Diada 2021 ha disminuït notablement respecte a anys anteriors a la pandèmia. La xifra d’autocars reservats per assistir a la Diada que organitza l’Assemblea Nacional Catalana a Barcelona és solament d’un quan l’any 2019 en van ser 13.

Segons el president de l’ANC a la Conca de Barberà, Jordi Saumell, en declaracions a l’EFMR, els motius sobre la disminució d’inscrits és els següents: “Cal tenir en compte que és un any atípic, tant com pel context polític com també pel context sanitari.” Tot i la caiguda d’inscrits des de l’ANC Conca es mostren satisfets considerant per bo un autocar.

Enguany, s’ha convocat una gran marxa en moviment a Barcelona que anirà de la plaça d’Urquinaona fins a un escenari davant l’estació de França. La intenció és de reivindicar el referèndum del 2017 amb una doble convocatòria: l’11 de setembre i el primer d’octubre sota el lema “Lluitem i guanyem la independència”.