El cinema torna a l’Espluga de Francolí després de 20 anys sense una programació estable. Ho fa de la mà del Cicle Gaudí, oferint a la població una pel·lícula mensualment. D’aquesta manera, el tercer diumenge de cada mes a 2/4 de 7 de la tarda, la Sala Folch i Torres del Casalet es convertirà en cinema durant unes hores.

De setembre fins a juny de 2022 es projectarà cada mes un film fet al territori, proposat per l’Acadèmia del Cinema Català i pensat per un públic jove i adult. La primera cita arribarà aquest 19 de setembre amb la projecció de ‘La Dona Il·legal’ de Ramon Térmens. Un llargmetratge que explica la corrupció i els abusos que tenen lloc dins del sistema de deportació de l’Estat espanyol a través dels ulls d’un advocat d’immigració.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, parla de l’inici d’aquest nou cicle

El preu de cada projecció, estipulat per l’organització del cicle, serà de 4,50 euros. També hi haurà una tarifa reduïda de 3 euros de la qual es podran beneficiar els majors de 65 anys, els titulars del Carnet Jove i els socis de la Federació Catalana d’Ateneus de Catalunya. A més, els subscriptors de La Vanguardia, gaudiran d’un 2×1. Les entrades es podran adquirir a través de la plataforma Entrapolis o a l’Oficina de Turisme del municipi.

Presentació de la primera pel·lícula del Cicle Gaudí a l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)