El pregó de Laura Pelay ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Montblanc. Montblanquina, Pelay va ser durant la primera i segona onada de la pandèmia, secretària general del Departament de Salut de la Generalitat.

Ja l’any passat havia de ser la pregonera, però la suspensió de la Festa Major no ho va permetre. Aquest any sí, a la sala de les Corts Catalanes, ha donat el tret de sortida als dies grans de la festa.

En el seu pregó ha fet un repàs de la vida montblanquina, però també un defensa dels serveis públics que, durant la pandèmia, s’han fet més essencials que mai. Pelay també ha fet un repàs de les tradicions montblanquines i ha reivindicat el paper de les dones en la societat.

També ha recordat alguns dels moments més durs de la gestió de la pandèmia. També ha posat en valor la tasca de centenars de persones voluntàries que van ajudar a superar els moments més durs de la pandèmia.

ÀUDIO: La pregonera d’enguany a Montblanc, Laura Pelay, posa èmfasis en els mesos de pandèmia

Amb el pregó, Montblanc arrenca aquest dimarts tres dies de festa al carrer, després de la darrera Festa Major l’any 2019.