El Consell Comarcal de la Conca de Barberà se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, que fan 30 anys i que tindran lloc el proper mes d’octubre, com és habitual. Per celebrar la fita s’han organitzat dues jornades culturals a la comarca.

Per una banda, es farà l’activitat ‘Fem pa en un molí fariner medieval’, que començarà el dissabte 9 d’octubre a les 11h amb una visita guiada al Museu Molins de la Vila a Montblanc. Les persones que hi participin descobriran quins cereals s’utilitzaven a l’Edat Mitjana per fer farina i veuran com s’elaborava la farina en un molí fariner del segle XIII. Després, es farà un taller per aprendre els ingredients bàsics per fer una massa de pa de qualitat i agroecològica. Les places són limitades a 15 persones i cal portar un bol amb capacitat de 3 a 5 litres, drap de cotó i un pot de conserva buit. 

El diumenge 10 d’octubre a les 10h tindrà lloc l’activitat ‘Pobles perduts de la Conca de Barberà: el Codoç’, que consistirà en una sortida guiada, de 7 km aproximadament, per visitar l’antic poble del Codoç, on es podrà veure l’antiga creu de terme medieval i les restes de l’antiga església de Sant Bernat de Codoç. Després, els participants podran participar en una degustació de productes km0 del municipi de Vimbodí i Poblet. Cal portar calçat còmode, aigua i esmorzar i les places són limitades per 15 persones.