El santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc ha acollit, aquest diumenge, l’acte ‘Covid-19, divuit mesos després’, un homenatge als professionals sanitaris i voluntaris que han treballat per superar la pandèmia de la Covid-19.

ÀUDIO: La directora del CAP de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, ha parlat dels canvis derivats de la pandèmia

L’Ajuntament de Montblanc ha organitzat l’acte per posar en valor la feina que van fer i fan molts professionals, sobretot sanitaris. Així, el principal homenatge s’ha fet als professionals del CAP de Montblanc i també de les residències Conca de Barberà i Montblanc, que han rebut una placa commemorativa. També l’ha rebut Protecció Civil de Montblanc, que també va tenir un paper clau de voluntariat durant els mesos més durs de la pandèmia. Els homenatjats han agraït l’acte i han recordat com van viure l’inici de la pandèmia el març del 2020.

ÀUDIO: La directora de la residència Conca de Barberà, Montserrat Santamaria, ha recordat els moments viscuts durant el confinament

ÀUDIO: La membre de la residència Montblanc, Àngels Tondo, ha agraït a avis i famílies la seva predisposició durant la pandèmia

Un acte de record per les víctimes

També s’ha reconegut la tasca de desenes de voluntaris i voluntàries que van cosir milers de mascaretes o que van repartir menjar per als més necessitats, així com la tasca de Ràdio Montblanc durant el confinament domiciliari. De fet, a l’altar s’hi han pogut veure objectes relacionats amb col·lectius que han treballat i treballen a primera línia, com ara els botiguers i botigueres o les cosidores, així com els cossos d’emergència, entre d’altres.

També s’ha tingut un record especial per als montblanquins i montblanquines que han mort a causa del virus. Els seus familiars han participat en l’acte i han dipositat roses vermelles a l’altar del Santuari. A l’acte també s’hi ha pogut escoltar el testimoni de la montblanquina Aina Bové, que amb 35 anys i sense patologies prèvies va estar ingressada més d’un mes a causa de la Covid-19.

Un altre dels protagonistes ha estat el doctor Bonaventura Clotet, que ha participat en l’homenatge i ha recordat la necessitat de seguir investigant així com de vacunar a tothom.

ÀUDIO: El doctor Bonaventura Clotet ha parlat sobre la importància de la vacunació

L’Ajuntament de Montblanc ha escollit el Santuari de la Serra “com un fet natural, en haver estat sempre un lloc on generacions de montblanquins i montblanquines han trobat resguard”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu, que ha tancat l’acte.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va ser l’encarregat de cloure l’acte