L’atur a la Conca de Barberà torna a caure per sisè mes consecutiu arran de la temporada turística. La comarca va tancar l’agost amb 836 persones desocupades, el que suposa un descens de 14 aturats respecte al juliol. Això es tradueix en una reducció de l’1,65%, segons les dades publicades per l’Observatori del Treball i Model Productiu. Respecte al mateix període de l’any passat, el nombre d’aturats va reduir-se en 171, el que representa un descens del 17%. Cal destacar, però, que les dades no tenen en compte els treballadors afectats per un ERTO.

A la Conca, destaca especialment el comportament de Montblanc, on el nombre de persones aturades es va reduir en 14, la xifra més alta de la comarca en termes absoluts. Per contra, el nombre persones desocupades a poblacions com l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet va créixer en 8 i 4, respectivament.

El mercat de treball continua guanyant terreny a la demarcació de Tarragona on l’índex de desocupació baixa més de tres punts respecte al juliol. Tot i això la davallada és la més petita de Catalunya. La millora, però és molt més destacada si posem la vista en ara fa un any. Actualment hi ha 47.000 persones sense feina al Camp de Tarragona, lluny de les gairebé 57.000 de l’agost del 2020, un 18% menys.