L’evolució positiva de la pandèmia a la Conca de Barberà es consolida i permet encarrilar el final de la cinquena onada pel que fa als contagis però encara sense baixar dels 15 casos setmanals de contagis i un risc de rebrot molt alt amb 267 punts i una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,48. De fet la Conca de Barberà és la segona comarca de Catalunya amb el risc més alt de rebrot després del Solsonès, a causa d’un augment de contagis a Barberà de la Conca i a Sarral.

Segons les dades del Departament de Salut, en l’última setmana s’han comptabilitzat 15 positius. És una xifra que dista molt del pic de contagis, que va ser entre l’1 i el 3 de juliol, amb més de 85 positius setmanals confirmats. La incidència acumulada en 14 dies per 100.000 habitants se situa ara en 177,44. La taxa de positivitat està per sota del 5%, que és el llindar que l’OMS fixa per tenir la pandèmia sota control. Ara és del 4,41%. També millora la situació als hospitals, ja que actualment no hi ha cap conquenc.

Aquest escenari ens acosta a la situació prèvia al juliol, abans que esclatés la cinquena onada, amb la diferència que, actualment, el nombre de vacunats és molt superior. A la Conca de Barberà té la pauta completa el 70,2% de la població general, però encara falta gent per vacunar, sobretot entre els més joves.