El Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet ha reobert les seves portes aquest 1 de setembre amb Rafa Abdon com a nou vidrier resident. Agafa així el relleu de Paco Ramos, qui després de 25 anys al càrrec s’ha prejubilat, deixant pas a una nova generació.

ÀUDIO: El nou vidrier del Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet, Rafa Abdon, destaca la seva nova trajectòria

Els inicis de Rafa Abdon en aquest camp van ser als 15 anys, a la fàbrica del seu pare, ubicada a Olleria, un poble que compta amb una dilatada tradició en aquest camp. Abdon és conegut per ser l’autor de les decoracions de raïm i tulipes de vidre que rodegen l’altar de la Sagrada Família. A més, només existeixen una desena de persones al món especialistes en la mateixa tècnica que Abdon, dedicada a esculpir el vidre des de dins i des de fora de la bombolla.

ÀUDIO: Rafa Abdon específica la feina que comportà aquesta tècnica

Abdon s’encarregarà ara de les demostracions de vidre bufat que ofereix setmanalment el museu. Una tasca que, a diferència del seu antecessor, no farà com autònom sinó a través d’una concessió pública amb una durada de dos anys, prorrogable un any més, amb la qual l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet espera donar més importància a l’ofici i aconseguir projecció internacional.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, aposta per impulsar el Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet

Nous horaris del Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet

El Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet es troba reobert amb un nou horari des del passat 1 de setembre. A partir d’ara es podrà visitar la botiga de dimarts a diumenge de 2/4 de 10 a 2/4 de dues i es faran demostracions en directe amb cita prèvia de dimecres a diumenge cada hora des de 2/4 de 10 fins a 2/4 d’una. Cal fer reserva al 977878325 o a través del correu museudelvidre@vimbodiipoblet.cat