El grup Tratea Teatre del Casal de l’Espluga ha reprès aquest 1 de setembre els assajos ordinaris de les representacions dels Pastorets de l’Espluga del proper Nadal, en el que es considera l’inici oficial de la temporada de l’espectacle nadalenc. És només una data simbòlica, ja que l’equip d’actors i actrius, pràcticament renovat, treballa de forma extraordinària des de fa prop d’un any amb la nova directora artística dels Pastorets, Ester Majós, tenint en compte que l’estrena del nou repartiment s’havia de fer el Nadal del 2020, però que es va suspendre per la pandèmia.

El passat 2 de febrer de 2021 es van reprendre els assajos amb els nous actors fins a l’arribada de l’estiu. Després de les vacances, aquest dimecres 1 de setembre va ser el torn de l’equip del pròleg el que va obrir oficialment la temporada i a partir d’ara es convocaran els assajos ordinaris de forma setmanal, per escenes i evitant al màxim la barreja d’equips d’actors que no comparteixen escenari. A més dels nous Lluquet i Rovelló, Marc López i Jordi Queralt, al pròleg s’estrenarà Oriol Mas com a Martinet. M. Àngela Anguera, Olga Herrerias i Gerard Griñó són dels pocs actors que enguany mantenen el seu personatge: àvia, Llúcia i Roc, respectivament.

L’evolució de la pandèmia marcarà la resta de fites, com la incorporació de figurants i els aforaments de les representacions. També la resta d’equip tècnic, musical, escènic, logístic, de vestuari i attrezzo iniciarà properament la seva activitat per fer realitat l’espectacle biennal que en aquesta ocasió, no es representa a l’Espluga des de l’any 2018. 

Primers assajos del mes de setembre dels Pastorets de l’Espluga (Imatge: Xavier Lozano)