Pocs dies abans de l’inici del curs escolar, l’institut Joan Amigó i Callau, de l’Espluga de Francolí, ha anunciat un canvi important en els seus horaris. Els alumnes ja no faran jornada partida dos dies a la setmana i continuada els tres dies restants, a partir d’ara el centre comptarà amb un horari fix de 2/4 de 9 fins a les 3 de la tarda.

Aquesta era una reclamació pendent des de cursos anteriors, ja que l’institut de l’Espluga era dels pocs de tota la demarcació que encara mantenia un horari partit, tot i que només era els dilluns i dimarts. Finalment el claustre de professors ha decidit, sense unanimitat, el canvi d’horari per anivellar-se a la resta de centres.

ÀUDIO: El director de l’institut Joan Amigó i Callau, Josep Besora, destaca el canvi d’horari

Això comportarà alguns canvis importants en el model del centre, sobretot pel que referència al menjador escolar, aquest tancarà definitivament les seves portes ja que no és compatible amb el nou horari. De la mateixa manera no és rendible l’obertura de la cantina escolar només durant l’hora d’esbarjo, pel qual es deixaran d’oferir entrepans i brioixeria als alumnes durant aquesta mitja hora.

ÀUDIO: Josep Besora parla del tancament del servei de bar i restaurant al centre

Un canvi d’horaris que comportarà d’aquesta manera avantatges pel que fa a les hores disponibles per l’alumnat però també alguns desavantatges, com la pèrdua del menjador escolar.