Per quart any consecutiu el Bosc de Poblet acollirà unes jornades de voluntariat dedicades a millorar i adequar l’entorn del Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet. Una tasca que fins al moment organitzava el Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) i que ara passarà en mans de la cooperativa montblanquina Reboll. Un canvi que es deu al model de concessió d’aquest tipus de voluntariat.

ÀUDIO: La coordinadora del voluntariat al Bosc de Poblet, Núria Foget, destaca el canvi de concessió del projecte

Amb aquesta nova etapa, el Reboll espera mantenir el model d’anys anteriors amb cinc jornades individuals de voluntariat durant els mesos de setembre i octubre. En concret, les tasques es desenvoluparan el 19 i 26 de setembre i el 2,9 i 16 d’octubre i cada voluntari es pot apuntar en una o més sessions.

Les principals tasques per enguany seran el manteniment de camins del Bosc de Poblet, la gestió de rebrot de masses forestals i la retirada de restes vegetals que encara quedin al terreny conseqüència de les nevades d’inicis d’any. La planificació variarà segons l’estat del bosc, la quantitat de visitants que hi hagi durant la jornada i inclús dependrà de la temporada de bolets, ja que si es prolifera, els voluntaris hauran d’adaptar les tasques per evitar zones massificades.

ÀUDIO: Núria Foget parla de la planificació per les jornades d’enguany

Cada jornada està pensada per un màxim de 15 voluntaris que hauran de dipositar una fiança de 5 euros. El voluntariat és gratuït i inclou esmorzar i dinar. Les jornades començaran a les 9 del matí fins a les 5 de la tarda i cal fer inscripció prèvia per poder participar.