‘El penyic al perxe. El parlar de l’Espluga de Francolí’ és un llibre de l’espluguí Jordi Crespo, i editat per l’editorial La Musca, dedicat a preservar els principals trets, vocabularis i expressions del dialecte que es parla al poble, el dialecte de transició oriental-occidental.

La presentació del llibre serà el proper 5 de setembre a 1/4 i 5 minuts de 12 al Museu de la Vida Rural. L’entrada és gratuïta, però és necessari fer inscripció prèvia al web del propi museu.

Durant el mes de juliol, l’Espluga Audiovisual i La Musca van fer una a crida a persones majors de 60 anys per crear, durant aquesta pròxima temporada de ràdio, un espai radiofònic dedicat al parlar local, un projecte que juntament amb ‘El penyic al perxe’ es vol convertir en una nova eina per salvaguardar el parlar local.